Intentie en creatief vermogen werken krachtiger door gebruik van hartintelligentie en meditatie

Samenvatting
Intentie en creatief vermogen werken krachtiger naarmate die meer zijn geladen met aandacht, geloof, motivatie en compassie en worden uitgezonden vanuit een meditatieve toestand.

Commentaar
In een meditatieve toestand verschuiven hersengolven van bèta (dagelijks leven) naar alfa en têta. Daarbij wordt de aandacht verbonden met de ademhaling en de innerlijke stilte van het hart. Met die vrijgekomen aandacht kan een sterke intentie worden uitgezonden.
In meditatie getrainde Tibetaanse monniken blijken in staat om zichzelf in een actieve gammastaat te brengen door vanuit het hart zeer intense compassie te genereren die doorwerkt op de hersenen. Het hartritme is dan aanzienlijk versneld. Vanuit deze gammastaat kan een zogenaamde superintentie worden uitgezonden. Gamma hersengolven worden tot nu toe alleen gemeten bij mensen in een diepe actieve meditatie, in extase of in een hoge staat van uiterste concentratie. Compassie blijkt in staat om de creatieve werkzaamheid van het hart zo hoog op te voeren dat er een superintentie kan ontstaan – des te sterker naarmate er meer mensen in deelnemen.

Toepassing
Ieder mens beschikt over het vermogen om vanuit zijn energieveld een intentie uit te zenden die de manifestatie van gebeurtenissen en processen in de gewenste richting kan beïnvloeden. Het gebruik van voor het bedrijfsleven geschikte meditatiemethodes neemt snel toe. De effectiviteit ervan is duidelijk, net zoals het gebruik van bijvoorbeeld de fitnessruimte. Meditatie is voor de psyche en het lichaam wat fitness is voor het lichaam en de psyche.

Bewijs

  • G.R. Schmeidler, psycholoog: ‘Parapsychology and Psychology’ (1988)
  • D. Radin et all, psycholoog: ’Effects of motivated distant intention on Electrodermal Activity’ (2006)
    Marilyn Schlitz en Dean Radin: ‘The Love Study’
  • M. Murphey et all: ‘The Physiological and Psychological Effects of Meditation’ een samenvatting van proeven gedaan van (1931 tot 1996) aan The Institute of Noetic Sciences, U.S.A.
  • A. Lutz et all: ‘Long term meditators self-induce high amplitude gammasynchrony during mental practise’. Proceedings of the National Academy of Science (2004)
  • J. Banquet, psycholoog: ’Spectral Analysis of the EEG in meditation’. Electroencephalography and Clinical Neurophysiology’ (1973)
  • A. West, psycholoog: ‘Meditation and the E.E.G’, Psychological Medicine (1980)

Bron
Pad van Creatie, auteur Ab Straatman, uitgeverij Ankh Hermes