Logo

Beroepsopleiding Biografische Dieptecoaching

voor professionals

 

Inschrijvingen voor de 2024-opleiding zijn nu geopend. We nodigen u van harte uit om uw plek te reserveren en samen met ons deze bijzondere leerervaring aan te gaan. Na inschrijving nemen wij contact met u op.

INSCHRIJVEN

De beroepsopleiding Biografische Diepte Coaching 

U begeleidt mensen. Een mooi en verantwoordelijk beroep. Hoe waardevol zou het zijn om een betrouwbaar instrument te hebben om op een snelle manier inzicht te krijgen in de essentie van uw cliënt of patiënt en praktische handvatten te hebben om hen te helpen hun problematiek blijvend te transformeren. 

Begin 2024 lanceert Ab Straatman de baanbrekende beroepsopleiding ‘Biografische Dieptecoaching’ voor professionals. Deze methode wordt door veel experts gezien als een fundamentele aanpak binnen diverse coachinggebieden, en is waardevol voor professionals zoals therapeuten, psychologen, managers en sociaal werkers.

In deze opleiding wordt diep ingegaan op de structuur van de menselijke levensloop en welke patronen daarin te herkennen zijn. Bovendien worden transformatietechnieken aangereikt om de levensloop te transformeren richting meer vrijheid, gezondheid en geluk. Door deze aanpak leren cliënten onder meer sneller en beter zelf verantwoording te nemen voor hun leven, welzijn en gezondheid.

U krijgt een grondig inzicht in hoe uw biografie u gevormd heeft en hoe u dit kunt veranderen. De daarvoor benodigde transformatietechnieken worden behandeld en geoefend tijdens de collegedagen. Op deze manier wordt er ruim aandacht geschonken aan de verhoging van het welzijn en de gezondheid van de deelnemers/beroepsbeoefenaren zelf.

Daarom is deze opleiding een waardevolle investering: goed voor uw cliënten, uzelf en uw beroepsontwikkeling.

Voor professionals
Deze opleiding is ontworpen voor mensen die al een praktijken of opleiding hebben in professionele begeleiding van cliënten of patiënten. Als uw type beroep baat heeft bij een verdiepend inzicht in het leven en gedrag van uw cliënt, is dit de waardevolle basisverdieping voor uw beroepsuitoefening. 

 

Placeholder Image

Eigen praktijk

Na deze opleiding kunt u uw Biografische Dieptecoaching praktijk beginnen door mensen te coachen met deze methode, of het geleerde toe te passen in uw huidige praktijk of werk. 

Als u een lopende praktijk of andere beroepsuitoefening heeft, leert u:

  • Resultaatgerichter werken met cliënten en betere, duurzamere resultaten behalen.
  • De kwaliteit van uzelf als therapeut door verdiepte inzicht en kennis te verhogen.
  • Uw inkomen te verhogen.

Stelt u zich voor dat u per maand extra inkomsten genereert met het coachen van cliënten of patiënten. Dit kan naast uw huidige praktijk, als aanvulling op uw recente beroep of als nieuwe invulling van uw professionele carrière.

Welke soorten beroepsbeoefenaars hebben baat bij deze opleiding:

 • Coaches
 • Natuurgeneeskundigen 
 • Homeopaten
 • Psychiaters
 • Diëtisten
 • Sociaal werkers, enz.

De deelnemersgroep
De groepsgrootte ligt rond de 16 deelnemers om de nodige aandacht aan alle participanten veilig te stellen en zo de kwaliteit en persoonlijke aandacht te garanderen. 

De structuur van de colleges
De interactieve hoorcolleges zijn ‘s morgens. In elk volgend college wordt begonnen met een samenvatting van voorafgaande colleges. 

De middagen zijn volledig praktijkgericht. Daarbij wordt gezamenlijk geoefend met de duiding van bijvoorbeeld de biografie van de deelnemers. 

Het feit dat alle deelnemers professionals zijn binnen hun vakgebied, bevordert het lesniveau. Dit maakt de praktijkoefeningen extra leerzaam.

Placeholder Image

Inhoud van de lesstof

Ochtend colleges

Een belangrijke hoeksteen van de leerstof is het " Spiral Up Transformation Program": alle werkzame transformatie processen verlopen in 4 elkaar opvolgende stappen. Deze zijn:   

 1. Zelfkennis
 2. Acceptatie en zelfcompassie
 3. Effectieve transformatietechnieken
 4. Toepassing en oefening in het dagelijkse leven  

U leert deze 4 hoekstenen gebruiken en leert uw cliënt dit toe te passen in hun dagelijks leven. Deze opleiding draagt daarnaast in hoge mate bij aan uw eigen zelfkennis en welzijn. Uw zelfkennis is het begin van alle wijsheid en helpt u de beste begeleider van transformatieprocessen te zijn. 

Enige interactieve theorie onderwerpen in de ochtend colleges: 

 • De fasen van de menselijke levensloop
 • Duiding en symboliek v.d. levensloop
 • Diagnosestelling, prognose en formulering behandelplan. 
 • Growth mindset v.s. fixed mindset
 • Communicatie technieken: de beginselen van non-violent communication, NLP etc. 
 • De basisprincipes van positive psychology
 • Behandeling van de nieuwste en effectieve transformatie technieken
 • Meditatie en ademtechnieken 
 • Behandeling en duiding van de meest voorkomende ziektes en aandoeningen zoals depressie, burnout en andere chronische welvaartsziekten. 
 • Systematiek en impact van leefstijlverbetering
 • Praktijkbeheer en p.r.: hoe maak ik mijn praktijk succesvol? 

Dit geheel van onderwerpen wordt bij voortduring en waar nodig doorspekt met anatomie, fysiologie, pathologie en psychopathologie: dit is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. 

De middagen

Deze bestaan voornamelijk uit de bespreking en duiding van de biografieën van de deelnemers, - uiteraard geheel op vrijwillige basis. Dit alles vindt plaats in een veilige setting van onderling en professioneel vertrouwen. De ervaring leert dat met name dit onderdeel uiterst leerzaam is, ook voor de groei van inzicht in uw eigen persoonlijkheidsstructuur.

Persoonlijke groei & gezondheids challenge
Naast de genoemde onderwerpen en de praktijk middagen, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan twee bijzondere persoonlijke groei weken. 

 1. Meet your addictions
 2. Gezonde leefstijl detox-week

Dit alles uiteraard op volkomen vrijwillige basis. Uitleg van de structuur van deze weken vindt plaats tijdens de opleiding.

Opmerking voor therapeuten:
Na elke collegedag vindt er een natuurgeneeskundige analyse plaats van de besproken biografieën.

Praktische informatie: 

De training
De training bestaat uit 8 collegedagen. ‘s Ochtends de theorie en na de lunch praktijk.

Het aantal deelnemers
Het aantal deelnemers ligt rond de 16 mensen, om de kwaliteit en het niveau van persoonlijke aandacht en inbreng veilig te stellen.

Belangrijk: de opleiding wordt afgesloten met een werkstuk en de uitreiking van een diploma. 

Volledige informatie over dit programma ontvangt u na uw inschrijving.

Ervaringen

Feature Image

Janneke Hellendoorn 

10 jaar na het eigen maken van deze waardevolle opleiding maak ik er tot op de dag van vandaag nog dankbaar gebruik van.

Het leren van de biografische wetten en het inzetten van de kwaliteiten van je hart zijn enorm verrijkend voor iedere therapeut op persoonlijk en professioneel niveau.

Feature Image

Marjon van der Kraan

Ab is deskundig, authentiek en de opleiding heeft mij heel veel gebracht.
Dagelijks gebruik ik nog veel van zijn materiaal in mijn werk, maar ook privé.

De lessen waren afwisselend, goed opgebouwd en voorbereid en er was een mooie afwisseling in theorie, praktijk en zelfreflectie. Ik kan iedereen aanraden om een opleiding bij Ab te volgen of een boek van hem te lezen.

Feature Image

Arend van der Maas 

Rond mijn 50e levensjaar kreeg ik ernstige hartritmestoornissen. De opleiding heeft mij geleerd dingen te zien waar ik voorheen geen notie van had.

 Het schrijven en het bespreken van een biografie was confronterend maar zeer verhelderend. Door het leren van oefeningen gericht op het hart (hartcoherentie) ben ik mijzelf anders en beter gaan voelen. Ik heb mijn leven weten te veranderen! Hartritmestoornissen heb ik al meer dan 10 jaar niet meer.

2024 startdata:

Alle collegedagen vinden plaats op de zaterdagen:

 • 13, 20, 27 januari
 • 3, 10, 17, 24, februari
 • 2 maart

Hoofdocent: 

 • Ab straatman

Organisator:

 • Nicolyn Dijkstra

Tijden:

 • Inlooptijd vanaf 9:30
 • Start: 10.00 - 13:00 en 13:45 - 17:00 

Incl. 2 korte pauzes.

Locatie:

De Yp
Oeverwallaan 130,
2498 BK
Den Haag

*Dichtbij de snelweg en ruim plek om te parkeren (gratis).

Soep, koffie en thee

De collegedagen zijn inclusief biologische soep, koffie en thee.

Accreditatie

Hoewel onze opleiding Biografische Dieptecoaching momenteel niet onder specifieke accreditatie valt, moedigen wij geïnteresseerden aan om zelf na te gaan hoe deze opleiding aansluit bij hun professionele ontwikkelingsdoelen. Wij staan klaar om alle vragen te beantwoorden over de relevantie en waarde van onze beroepsopleiding voor uw persoonlijke en professionele groei.

Diploma

U ontvangt uw diploma op de afsluitende collegedag, mits u ten minste 6 collegedagen heeft bijgewoond. Let op: uw eindwerkstuk dient persoonlijk ingeleverd te worden tijdens de voorlaatste collegedag.

Investering:

De investering bedraagt €1240,- ex. BTW.

Beroepsopleiding Biografische Dieptecoaching

 

SCHRIJF MIJ NU IN

Inschrijvingen voor de 2024-opleiding zijn nu geopend. We nodigen u van harte uit om uw plek te reserveren en samen met ons deze bijzondere leerervaring aan te gaan. Na inschrijving nemen wij contact met u op.

Vragen en contact

Voor vragen en meer informatie:
Nicolyn Dijkstra: tel +31 6 317 986 24
of stuur een mail naar [email protected]